Menu

На кафедрі хімічної технології та фізичної і колоїдної хімії вже вдруге поспіль успішно відбувся конкурс ідей, бізнес-планів і проектів «У практичній площині: хімія та технологія харчових продуктів та косметичних засобів». Роботи були представлені на розгляд членів журі у складі завідувача кафедри хімічної технології та фізичної і колоїдної хімії Георгія Сокольського, професора кафедри менеджменту та адміністрування Віктора Ємцева та старшого викладача кафедри економічної теорії Віктора Гаркавко.

Конкурс проектів відбувся в два етапи. На першому етапі учасники реєструвалися та надсилали електронну форму опису проекту на адресу оргкомітету. Журі конкурсу проводило аналіз проектів та оголосило переможців І заочного туру, що стали учасниками очного туру конкурсу. Родзинкою конкурсу для конкурсантів була можливість набути «з перших рук» досвід виконання як хіміко-технологічної складової проекту (допомагали асистент Ніна Райчук, старший викладач Олексій Муратов, завідувач кафедри Георгій Сокольський), так й економічної (консультації та поради конкурсантам надавав професор кафедри менеджменту та адміністрування Віктор Ємцев).

Конкурс відбувся у затишній атмосфері студентського клубу. Учасників привітали декан факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак, завідувач кафедри хімічної технології та фізичної і колоїдної хімії Георгій Сокольський. Ведучі конкурсу – студенти Влад Данільченко (ХТ-3-6) та Олена Бондар (ХТ-2-6) пояснили присутнім, що конкурс присвячений професійному святу – Дню хіміка, який відзначається останньої неділі травня. Після коротких слів привітання до всіх учасників, член журі конкурсу Віктор Ємцев прочитав дуже цікаву та насичену лекцію «Інноваційні технології майбутнього», де акцентував увагу слухачів на проривних технологіях, що змінюють час.   

Потім розпочався конкурс. Учасники очного туру представляли свої проекти у вигляді презентацій та відповідали на численні питання від членів журі та присутніх. Після конкурсу всі члени журі відзначили високий рівень поданих проектів. Всі учасники отримали цінні подарунки у вигляді книжок за темою конкурсної роботи, що були дбайливо відібрані серед виданих РВЦ НУХТ останнім часом. Сподіваємось, вони стануть у нагоді учасникам конкурсу!

Переможці розподілились наступним чином: серед магістрів перше місце обійняла робота студентки групи ХТ-1-6М Альони Кравченко «Бізнес-план виробництва крему для сухої шкіри на основі бурякового пектину (Е 440)»друге місце зайняла робота студенток цієї ж групи Людмили Гриц і Вікторії Вержак «Бізнес-проект з виробництва мила ручної роботи»третє місце зайняла робота студентки Анни Обламської «Бізнес-план виробництва губної помади з екстрактом гібіскусу». Серед бакалаврів перше місце зайняла робота студентки групи ХТ-3-5 ЯрославиКаширіної «Бізнес-план виробництва створення заводу по виробництву і збуту тарілок з напівфарфору»друге місце отримала робота студента групи ХЧ-1-2 факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Олександра Іванова «Бізнес-план із використання біогазових установок», а також робота студентки групи ХТ-1-6 Анастасії Плеханової «Бізнес-план виробництва морозива з буряком»третє місце отримала робота студентки групи ХТ-3-5 Наталії Шовкун «Бізнес-план виробництва кефіру з екстрактом розторопші». Роботи, що вибороли  перше місце, отримали грошові премії від члена журі Віктора Гаркавка.

На кафедрі сподіваються, що учасники не зупиняться на досягнутому та використають набутий досвід у подальшій роботі.

Безперечно, іншою метою заходу було привернення уваги до важливості економічних знань для хіміка-технолога та для представників інших спеціальностей університету, що зібралися у студентському клубі. Жвавий інтерес публіки викликали доповіді про економічні здобутки Дмитра Мендєлєєва, виконані студентами Веронікою Биковою (ННІ ЕіУ 2к-4 гр.), Юлією Запорожан (ННІ ЕіУ, 2к-4 гр.), Іриною Пахалюк (ННІХТ, ТІ-1-5), Іриною Софіюк (ННІХТ, ТІ-1-6) (науковий керівник – старший викладач Віктор Гаркавко).

Організатори свята щиро вдячні колегам-економістам — Віктору Ємцеву та Віктору Гаркавку , що сприйняли ідею конкурсу та активно включилися у проведення та підготовчі дії до заходу.

 

Оригінал

Сайт університету НУХТ

Сайт факультету БТЕК

Instagram кафедри

Журнал успішності студента

Погода в Києві

Статистика

Користувачі
5
Статті
176
Перегляди статей
32263
Go to top