Menu

Нещодавно доценти кафедри Хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Наталія Сабадаш та Олена Подобій запросили до університету к.т.н., заступника директора ПБП «Вимал» з впровадження нових технологiй Євгена Ребенка, який в рамках дисципліни «Хімія та технологія харчових добавок» прочитав лекцію на тему «Технологія модифікованого крохмалю та його застосування у якості харчових добавок. Безпечність для здоров’я». Зустріч було організовано для студентів 4 курсу напряму "Хімічна технологія", магістрів спеціальності 161 "Хімічні технології та інженерія" та викладачів кафедри й університету.

ПБП «Вимал» є авторизованим постачальником компанії Nestle та найбільшим експортером картопляного крохмалю в Україні. Нині різні види модифікованого крохмалю знаходять широке застосування у харчових продуктах, косметичних виробах та фармацевтичній промисловості як загущувачі стабілізатори, наповнювачі й емульгатори.

   

Євген Ребенок в своїй доповіді зупинився не лише на особливостях технології нативного та модифікованого крохмалю, а також детально розглянув апаратурне оформлення виробництва та хімізм цих видів продукції. Гість ґрунтовно підготував інформацію щодо безпечності використання різних видів модифікованого крохмалю та відповідності українського продукту міжнародним сертифікатам якості. Цікавою виявилась інформація про застосування мальтодекстрину та модифікованого крохмалю у дитячому харчуванні, на прикладі продукції компанії Abbott.

З доповіді слухачі також зрозуміли, що модифікований крохмаль, це полімер, властивості якого змінні внаслідок дії фізичних та хімічних чинників. Він не має нічого спільного з Генно Модифікованими Організмами (ГМО) – результатом втручанням в структуру ДНК живої клітини. Лекція також носила й практичний характер, адже студенти мали змогу на власні очі побачити деталі обладнання, що використовується на виробничих потужностях крохмального заводу.

Наприкінці цієї інформативної зустрічі, студенти, із захопленням, поставили ряд питань щодо різних способів модифікації крохмалю, їх застосування як харчових добавок, а також цікавились перспективністю економічного розвитку та надходженням інвестицій у цю галузь. Крім того, пан Євген зробив перспективну пропозицію молоді, яка «горить технологіями» щодо проходження практики на діючому виробництві та на новому заводі ПБП Вимал, який буде введено в експлуатацію в 2018 році.

Сайт університету НУХТ

Сайт факультету БТЕК

Instagram кафедри

Журнал успішності студента

Погода в Києві

Статистика

Користувачі
5
Статті
176
Перегляди статей
32299
Go to top