Menu

В університеті завершився ІІІ Конкурс на кращий проект ідей з елементами бізнес-планів, бізнес-проектів за темою «У практичній площині: хімія та технологія харчових продуктів та косметичних засобів», що проводився в рамках заходів щодо святкування Дня хіміка в університеті кафедрою хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів. Відкрив його презентацією про нагальність та актуальність підприємництва в сучасних умовах нашої держави незмінний Голова журі конкурсу — професор кафедри менеджменту та адміністрування Віктор Ємцев 

За умовами конкурсу учасники мали подати на суд журі роботи, виконані за вимогами, вказаними в умовах проведення конкурсу. Наявність готових зразків для оформлення дозволило залучити до участі навіть студентів молодших курсів. Конкурсанти мали можливість обговорити деталі своїх ідей та розрахунків з членами журі конкурсу, отримати корисні поради щодо цього. Тут хотілося би висловити глибоку подяку професору Віктору Ємцеву, котрий допомагав нашим учасникам з обґрунтуванням та економічними розрахунками як й в конкурсах минулих років. Наукові керівники наших конкурсантів — Георгій Сокольський, Галина Біла, Наталія Сабадаш теж активно включилися у підготовку робіт своїх вихованців. Нарешті в рамках святкових заходів до Дня хіміка відбувся очний тур конкурсу.   

Оригінальні ідеї представили на суд журі у складі голови та завідувача кафедри ХТХДКЗ Георгія Сокольського  студенти не тільки хімічної спеціальності. Вразила присутніх робота студентів групи ХТ-3-6 Бурова Андрія та Фільчука Дмитра з бізнес-планом виробництва на базі гуртка університету миючих засобів для забезпечення ними лабораторій університету. Студенти довели можливість економії для університету на закупівлі миючих засобів у представленому бізнес-плані та  заявили про бажання працювати у такому гуртку за умови підтримки даної ідеї керівництвом. В ході дискусії ідея отримала підтримку присутніх та враховуючі економічну обґрунтованість  у поєднанні із можливістю для студентів набути практичний досвід за фахом, доцільність таких форм самостійної роботи студентів не викликає сумнівів. 

 

Деталізованістю в обґрунтуванні порадував також бізнес-план від Ганни Солод— представниці Навчально-наукового інституту харчових технологій(науковий керівник, доц. Галина Біла). В ньому вона розглядала  можливість виробництва печива з олією рижію. Цілющі властивості для діабетиків та переконливі аргументи щодо економічних параметрів дозволили за результатами обговорення та питань від глядацької аудиторії та членів журі присвоїти зазначеним вище бізнес-проектам найвище перше місце 

Цікавою розробкою порадував виступ магістра групи ХТ-1-5М Іллі Мощенка. Тема його проекту — виробництво біологічно активної добавки на основі СО2 екстракту зеленої кави та екстракту кориці. Ілля запропонував такий БАД як засіб для схуднення. Основною складовою, котра сприяє схудненню, на думку Іллі, є хлорогенова кислота. 

В Україні, за найскромнішими підрахунками, від зайвої ваги страждає кожна четверта жінка и кожен шостий чоловік (у США, за Даними Американської медичної асоціації, з надмірною вагою — кожен третій). Всього ожирінням страждає близько 15 % населення нашої країни. Перевага бізнесу з виробництва БАД для схуднення, це великий ажіотаж стосовно гарного зовнішнього вигляду та пріоритет у споживанні добавок природного походження для досягнення бажаного результату. Ілля навів економічні розрахунки. Після активної дискусії в залі була сформульована загальна думка про оригінальність ідеї, необхідність продовжувати дану роботу, а також деталізувати цільову аудиторію продукту, що пропонується в проекті. За результатами оцінки журі робота отримала почесне друге місце.  

Третє місце вибороли Анастасія Дзюбенко та Юлія Коробко (група ХТ-2-5). Вони представили бізнес-план виробництва упаковки для косметичних засобів, де деталізували переваги та недоліки косметичної продукції з полімерною, картонною, поліетиленовою упаковкою з точки зору екологічності, витрат, прибутку та вартості.  Розрахунки були виконані вдало, доповідачі продемонстрували обізнаність у проблемі та вміння триматися перед аудиторією. За це журі присудило дівчатам почесне 3 місце. 

 На стендах студентського  клубу були вивішені роботи, допущені до дистанційної участі: Анастасії Ясинської (ХТ-1-5М) «Бізнес план виробництва гігієнічної губної помади» та Євгена Д’ячука (ХТ-1-5М) «Бізнес план виробництва крему нічного з екстрактом чорної смородини».  З ними мали змогу ознайомитися всі присутні. Робота Анастасії виявилася однією з найкращих за оформленням, що й не дивно, якщо врахувати факт здобуття нею другої економічної освіти (цим й пояснювалася її відсутність на очному етапі конкурсу). 

 

Як зазначив у своєму виступі професор Віктор Ємцев, сьогодні Україна практично не здатна фінансувати більшості  державних програм. Тому на перше місце виходить підприємницька діяльність. Сподіваємось, що проведений конкурс допоможе нашим студентам визначитись та повірити у свої сили. Отже, черговий конкурс ІІІ Конкурс на кращий проект ідей з елементами бізнес-планів, бізнес-проектів за темою «У практичній площині: хімія та технологія харчових продуктів та косметичних засобів» успішно завершений та до нових зустрічей!  

Сайт університету НУХТ

Сайт факультету БТЕК

Instagram кафедри

Журнал успішності студента

Погода в Києві

Статистика

Користувачі
5
Статті
186
Перегляди статей
35298
Go to top