Menu
Студенти хіміки вивчають якість пива
Відомо, що в Україні випускається понад 900 найменувань пива. Поряд з великими заводами, пінний напій випускають і невеликі пивоварні, які у 2017р, за даними Pro-Consulting.ua, зварили 17 млн літрів крафтового пива. Збільшення акцизів, висока вартість і певний дефіцит ячмінного солоду, досить тривалий час технологічного циклу виробництва є збудливими мотивами спрощення технології, повної або часткової заміни дефіцитної сировини. Спокуса підробити або збільшити його обсяги продажу шляхом розбавлення водою завжди є як у реалізатора так і виробника.
Студенти другого курсу вчаться визначати якість пива за його фізико-хімічними показниками (густина, вміст алкоголю, кількість екстрактивних речовин, кислотність, піностійкість, колірність), а також якість молочної продукції, цукру, опановують тонкощі дегустаційного ремесла на лабораторних роботах із дисципліни “Сенсорний та фізико-хімічний аналіз харчових добавок та косметичних засобів”. Ці заняття є цікавими і найочікуванішими.
 
 

Сайт університету НУХТ

Сайт факультету БТЕК

Instagram кафедри

Журнал успішності студента

Погода в Києві

Статистика

Користувачі
5
Статті
188
Перегляди статей
36866
Go to top