Menu

Парфуми кохання та явища природи на лабораторному столі – захоплюючий майстер-клас на День відкритих дверей на кафедрі хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

 

Щорічно старшокласники та їхні батьки з особливим інтересом відвідують в стінах Нацонального університету харчових технологій вже традиційний День відкритих дверей, адже пройде всього лише кілька місяців і їх соціальний статус зміниться, вони стануть - абітурієнтами.

Багато молодих гостей завітало на кафедру хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів, де їх гостинно приймала ініціативна група студентів хіміків-технологів 3 та 4 курсів, а також дружній колектив викладачів кафедри.

 

Перед майбутніми абітурієнтами виступила доцент Наталія Сабадаш, розповівши як вчиться і чим живе наше студентство. З її виступу можна було зробити висновок, що навчання в НУХТі стане справжнім подарунком для майбутніх хіміків-технологів, які зможуть оцінити романтику студентського життя, отримати актуальні знання і престижну роботу в майбутньому. Зрозуміло, для цього від студента потрібно працьовитість і активна життєва позиція. Але ж без цього майбутнім інженерам ніяк не обійтися.

Щиро привітала школярів доцент Олена Подобій, яка розповіла гостям про основні переваги навчання у НУХТі і побажала відповідального ставлення до вибору майбутньої професії.

«Кафедра хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів відкриває великі можливості отримати сучасну і професійну освіту за напрямками, які сьогодні користуються в світі найбільшим попитом», - зазначила заступник завідувача кафедри.

 

Особливий інтерес присутніх викликали відвідини sancta sanctorum хіміків – лабораторій, де відвідувачам були продемонстровані майстер-класи про хімію та її практичне застосування.

Лаура Овакімян студентка групи ХТ-4-4 розповідала наскільки складна і надзвичайно цікава професія парфумера. Парфумер повинен володіти тонким нюхом, талантом запам'ятовувати запахи і сприймати світ через нюх.

«Це серйозна професія, якої до того ж потрібно досить довго вчитися. Парфумер повинен чудово знати хімію, «напам'ять» знати кілька тисяч різних запахів і володіти уявою, щоб поєднувати ці аромати в стрункі композиції», - відмітила студентка.

Анастасія Терещенко продемонструвала, що хімія - дуже красива наука. І справа не тільки в стрункості формул, але й в експериментах, які були абсолютно приголомшливими. Студентка групи ХТ-4-4 наочно показала, що будь-яке природне явище – випадіння дощу, снігу та навіть виверження вулкану – можна провести на столі за допомогою реторт, колб, мензурок та, головне, за наявності знань та відповідних навичок.

 

Наприкінці зустрічі учні отримали всю необхідну інформацію про спеціальність та  умовами вступу на неї, також мали нагоду поспілкуватись із студентами і розпитати їх про навчання у нашому університеті.

 

Викладацький і студентський колектив кафедри хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів щиро вдячний усім, хто прийшов цього дня до них, і бажає успіхів на шляху до омріяної професії!

Сайт університету НУХТ

Сайт факультету БТЕК

Instagram кафедри

Журнал успішності студента

Погода в Києві

Статистика

Користувачі
5
Статті
188
Перегляди статей
36863
Go to top