Menu

 

доцент кафедри хімічних технологій

харчових добавок та косметичних засобів,

кандидат технічних наук, доцент

 

У 1997р.закінчила Український державний університет харчових технологій (нині Національний університет харчових технологій), за спеціальністю технологія цукристих речовин (спеціалізація «Мікробіологія виробництва цукристих речовин», отримала диплом з відзнакою та кваліфікацію «інженер-технолог».

У 2001 році розпочала викладацьку діяльність на посаді асистента кафедри біотехнології мікробного синтезу. У 2005 році була переведена на посаду асистента кафедри фізичної і колоїдної хімії, далі працювала доцентом цієї ж кафедри, з 2012 по 2014 рік виконувала обов’язки завідувача кафедри фізичної і колоїдної хімії. Приймала активну участь у відкритті у 2011 році напряму підготовки 6.051301 «Хімічна технологія», згодом у започаткуванні магістерської програми за спеціальністю «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» та її розвитку у НУХТ.

Підготувала та захистила у 2008 році дисертацію на тему: «Удосконалення технології вилучення цукрози із міжкристального розчину утфелю останньої кристалізації» та отримала вчений ступінь кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.05 – Технологія цукристих речовин та продуктів бродіння.

Вчене звання доцента кафедри фізичної і колоїдної хімії отримала у 2010 році.

Є автором понад 90 публікацій, в т.ч. 2 навчальних посібників з Грифом МОН України  «Колоїдна хімія» та «Фізична та колоїдна хімія», 35 статей, які опубліковані в провідних іноземних та українських фахових виданнях, з яких 3 статті реферовані базою SCOPUS.

Викладає дисципліни:

  • Теоретичні основи технологій харчових добавок та косметичних засобів
  • Хімія та технологія харчових добавок
  • Інноваційні технології харчових добавок (для магістрів)
  • Технології синтезу і біосинтезу біологічно активних речовин (для магістрів)
  • Інноваційні технології харчових та косметичних виробництв (для магістрів).

Сфера наукових інтересів: розробка технологій отримання та застосування харчових добавок; дизайн технологій збагачення харчових та косметичних продуктів.

Активно займається науковою роботою зі студентами. Керівник курсових проектів та робіт, керівник бакалаврських та магістерських кваліфікаційних робіт. Результати студентських робіт, виконаних під керівництвом доцента Подобій О.В., були представлені на наукових конференціях різних рівнів та неодноразово здобували призові місця. Найбільш вагомі результати наукової роботи зі студентами щороку публікуються у фахових наукових журналах та матеріалах конференцій у співавторстві зі студентами.

Наукова робота «Р-вітамінний комплекс» студенток Наталії Дацької та Анастасії Ярош, виконана під керівництвом О.В. Подобій,  отримала диплом ІІ ступеня у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у галузі «Хімічні технології» у 2015 році.

 

Сайт університету НУХТ

Сайт факультету БТЕК

Instagram кафедри

Журнал успішності студента

Погода в Києві

Статистика

Користувачі
5
Статті
176
Перегляди статей
32297
Go to top